Mina 5 bästa sätt att verkligen koppla av

Har du haft ett stressigt liv med jobb, barn och utbildning?

Livet är som mest stressigt mellan 30-60 års åldern sedan kanske livet lugnar ned sig lite när man närmar sig pensionen. Innan dess så är vi verkligen stressade allihopa. Folk verkar inte ha tid för något då de flesta är väldigt upptagna. Vad du än gör så betala inte med din hälsa för att hinna med allt. Det finns folk som ställer upp för mycket för andra människor utan att få något tillbaka.

Tex för ett tag sedan så ställde jag upp varje dag och hämta andras barn från skola och dagis. Inte nog med det 3 ggr i veckan så var vissa av barnen hos mig en hel dag. Detta resulterade i att jag la ned ca 18 timmar i veckan på att springa andras ärenden. Jag blev helt slut och hade aldrig tid med mitt eget liv. Samt att folk tog en för givet och hade knappt respekt för min tid längre. Det slutade med att en av ungarna ringde mig en gång 14 ggr och jag svarade inte eftersom jag satt i möte. Då ringer hon på dörren till slut. Det första hon sa var “Jag har ringt dig 20 ggr varför svarar inte du?????”. Som om det är lag på att varje dag den dagen ta emot barnet. Det resulterade i ett folk satte i system att jag skulle hämta deras barn och sedan satte barnen i system att komma till mig bestämda dagar i veckan.

Man kunde nästan tro att jag hade 4 egna barn och heltidsjobb (barnvakt) vilket också resulterade i att jag aldrig hann jobba med det jag själv jobbar med. Jag jobbar nämligen hemifrån och då fick folk för sig att jag var redo för dem 24/7. Jag gick verkligen nog så det skrek om det. Nu hämtar jag ingen av dem utan gör det bara en dag i veckan och då är en av föräldrarna med. Jag kan ju inte hämta någons barn ensam som om det vore mina barn? Jag kan heller inte längre ta emot barnen om inte deras föräldrar är med hem till mig.

Jag satte verkligen stopp för all denna cirkus som pågick och känner mig så naiv och dum som ens lät de sätta sitt verk i system.

Här är mina goda råd och tips på att koppla av

  • Betala inte med hälsan som jag gjorde ovan. Jag var tvungen till slut att ta värktabletter för att orka med dem.
  • Lägg en slant på hängmattestånd som du kan ha inomhus eller utomhus. Se till att stänga av din telefon när du ligger i hängmattan så att ingen kan störa dig.
  • Gå på Spa finns många hotell som erbjuder spa till ett förmånligt pris.
  • Ta en promenad och lyssna samtidigt på en podd om hälsa
  • Lyssna på en avslappnade meditationsmusik medans du ligger i hängmattan
Det här inlägget postades i Inlägg, Trädgårdsmöbler och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *