Great Western trail spel

“Great Western Trail” är ett strategiskt brädspel för 2-4 spelare som utvecklats av Alexander Pfister och publicerades av Eggertspiele år 2016.

Great Western trail spel

Great Western trail spel

Spelet är placerat i det amerikanska västern på 1800-talet och spelarna antar rollen som boskapshandlare som försöker tjäna pengar genom att driva sin boskap från Texas till Kansas City.

I spelet tar varje spelare kontroll över en boskapshandlare och använder sig av sin egen personliga uppsättning kort för att driva boskap längs den stora västliga leden. Spelet kombinerar olika strategiska element, inklusive kortdragning, resursförvaltning och spelbrädesnavigation.

Målet med spelet är att driva sin boskap längs leden till Kansas City och sälja dem för högsta möjliga pris. För att lyckas måste spelarna navigera genom olika hinder och utmaningar på vägen, inklusive att hantera sin hand av kort, välja rätt vägar och undvika faror som t.ex. tjuvar och indianer.

“Great Western Trail” är känt för sin djupgående strategi, variation i spelupplevelsen och möjligheten till långsiktigt planerande. Spelet är populärt bland både casual och hardcore-brädspelare och har mottagit många utmärkelser och priser för dess design och gameplay.

Det här inlägget postades i Brädspel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *