Priset på gurka har gått ner

Ökade mest

Det har väl inte undgått någon att priserna på livsmedel har och är ganska höga. Varför dom har varit och är så dyra är på grund av att priserna på både bränsle och energi är höga. Det som också hjälper till är att bönderna och producenterna har fått högre kostnader och måste höja sina. priser. Sen är det någon som också måste se till att våra matprodukter kommer till butikerna och då har också transporterna och frakterna blivit dyrare.

Gurka är en utav dom

Grönsaker och frukt har varit väldigt dyrt ett tag. Att köpa en paprika var så dyr ett tag så man trodde man köpte en guldtacka. Många drog ner på både grönsaker och frukt ett tag, men nu börjar priserna att gå ner. Lite i taget i alla fall.

gurka

Gurkan var en utav dom produkterna som ökade mest i pris under en period. Ungefär trettiosju procent dyrare så det är en hel del. Nu har priserna börjat sjukna och det också på gurkan. Man kan hitta priser som “2 för 15 kronor” på till exempel Ica, men också “9,90 kronor styck” på Lidl.

gurka

 

Det här inlägget postades i Grönsaker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *