Olika priser på bär

Titta runt innan du handlar

Priser på bär i butikerna nu är väldigt olika. Det gäller att ha koll på dom olika butikerna och där är reklamen bra att få. Då kan man jämföra lite lättare. Ibland kan det också vara bra att besöka något torg där dom säljer grönsaker och frukt. Där brukar dom locka in folk genom att sätta bären längst fram med dom största och finaste.

Bär

Jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. Nu finns det massor av bär ute i butikerna. Vissa har importerade, men också svenska. Även om dom är stora så kanske dom inte smakar så mycket. På torgen brukar dom vara snälla och man får smaka på dom så man vet vad man köper. Annars kan man också lukta på dom.

bär

Tänk på att jordgubbarna brukar bli dyrare ju närmare vi kommer midsommar. Då vill alla ha jordgubbar och göra en tårta eller bara äta med lite vispad grädde. Dessutom kan dom också ta slut, så var ute i god tid om du vill ha jordgubbar till midsommar. Det hör till den dagen.

bär

Björnbären brukar finnas under sommar perioden. Dom stora mörka bären brukar vara populära och priserna ganska höga. Men det finns också bra priser på dom. Tänk på att förpackningarna är ganska små så titta om dom säljer per förpackning eller per kilo. Det kan bli en stor skillnad. Förvara dom i rumstemperatur och titta igenom dom ordentligt då det kan krypa in små kryp inuti.

bär

Körsbär eller bigarråer säljs per kilo i butikerna. Se till att dom inte är för blöta då butiken kan skölja av dom ibland. Då blir dom också tyngre och butikerna tjänar mer pengar. Kan du plocka dom själv så se till att du inte gräver för mycket så att dom går sönder. Dessa håller längre om du förvarar dom i kylskåp när du inte ska äta av dom.

Det här inlägget postades i livsmedel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *