Planet Urtis Sulinskas

“Planet” är ett abstrakt strategispel där spelarna bygger sina egna 3D-planeter genom att placera magnetiska polygoner på en sfärisk spelplan.

Planet Urtis Sulinskas

Planet Urtis Sulinskas

Spelet är designat av Urtis Šulinskas och publicerades 2018 av Blue Orange Games.

I “Planet” tävlar spelarna om att skapa den mest livskraftiga planeten genom att välja och placera olika typer av territorier på sin sfäriska spelplan. Varje territorium representerar ett unikt landskap, såsom berg, skogar eller öknar och varje landskap har sina egna specifika regler för poängberäkning.

Spelet innehåller också ett element av taktik och strategi när spelarna väljer vilka territorier de ska placera på sin planet och hur de ska positionera dem för att maximera sina poäng. Dess unika mekanik och fysiska komponenter gör det till ett visuellt slående och engagerande spelupplevelse.

“Planet” har blivit väl mottaget av spelare och kritiker och har vunnit flera priser inklusive Spiel des Jahres för det mest innovativa familjespelet 2019. Det är en populär titel inom den moderna brädspelsgemenskapen och fortsätter att locka spelare med sin unika spelstil och vackra design.

Det här inlägget postades i Brädspel, Strategispel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *